Príspevok je venovaný aktuálnej legislatívnej úprave a účtovaniu jednotlivých spôsobov zabezpečovania stravovania zamestnancov v štátnych rozpočtových a štátnych príspevkových organizáciách.
Legislatívny rámec stravovania zamestnancov štátnych rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií je vymedzený nasledovnými právnymi predpismi:
- zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o štátnej službe“),
- zákon č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 552/2003 Z. z.“),
- zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov (ďalej „Zákonník práce“),
- zákon č. 152/1994 z. z. o sociálnom fonde v znení neskorších predpisov (ďalej „zákon o sociálnom fonde“).
Stravovanie zamestnancov je financované z viacerých zdrojov, ide o príspevok:
- zamestnávateľa,
- zo sociálneho fondu,
- zamestnanca.
Príspevok zamestnávateľa
Štátnym zamestnancom vykonávajúcim štátnu službu v štátnych rozpočtových a štátnych príspevkových organizáciách v zmysle zákona o štátnej službe je služobný úrad povinný zabezpečiť stravovanie podľa § 70 tohto zákona. Na základe uvedeného paragrafu služobný úrad prispieva na stravné zamestnancovi najmenej vo výške 65 % ceny jedla, maximálne do výšky 65 % stravného poskytnutého pri služobnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín.
Na zamestnancov, ktorí vykonávajú prácu vo verejnom záujme podľa zákona č. 552/2003 Z. z. sa pre oblasť stravovania vzťahuje ust. § 152 Zákonníka práce, podľa ktorého zamestnávateľ prispieva na stravovanie v sume najmenej 55 % ceny jedla, najviac však do výšky 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín.
Zamestnávateľ je podľa Zákonníka práce povinný zabezpečiť pre zamestnancov stravovanie priamo na pracovisku alebo v jeho blízkosti:
- vo vlastnom stravovacom zariadení,
- v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa,
- prostredníctvom právnickej či fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby.
Ak zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie prostredníctvom právnickej alebo fyzickej osoby, ktorá je oprávnená sprostredkovať stravovacie služby, ide väčšinou o zabezpečenie stravovania formou stravovacích poukážok. V tomto prípade sa cenou jedla rozumie hodnota stravovacej poukážky, ktorá by mala predstavovať najmenej 75 % stravného pri tuzemskej pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín.
Výšku stravného pri tuzemských pracovných cestách upravuje opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 248/2012 Z. z. (ďalej len „opatrenie MPSVR SR“). Podľa opatrenia MPSVR SR, ktoré nadobudlo účinnosť 24. 8. 2013 je stravné pri tuzemskej pracovnej ceste v trvaní 5 – 12 hodín stanovené v sume 4 €.
Spoločnosti, ktoré sú oprávnené sprostredkovať stravovacie služby formou stravovacích poukážok si môžu fakturovať manipulačný poplatok, jeho výška však môže byť maximálne 3 % z hodnoty sumy, ktorá je uvedená na stravovacej poukážke.
Ďalšou alternatívou, akou môže zamestnávateľ zabezpečiť stravovanie zamestnancov, je finančný príspevok v sume najmenej 55 % ceny jedla, najviac však do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín.
Toto však Zákonník práce umožňuje iba v troch prípadoch, ak:
- povinnosť zamestnávateľa zabezpečiť stravovanie vylučujú podmienky výkonu práce na pracovisku,
- zamestnávateľ nemôže zabezpečiť stravovanie na pracovisku,
- zamestnanec sa preukáže lekárskym potvrdením od špecializovaného lekára, že zo zdravotných dôvodov nemôže využívať spôsob stravovania zabezpečený zamestnávateľom.
Príspevok zo sociálneho fondu
Štátne rozpočtové a príspevkové organizácie tvoria sociálny fond v zmysle zákona o sociálnom fonde. Všeobecne sa tvorí fond ako úhrn povinného prídelu vo výške 0,6 % až 1 % zo súhrnu hrubých miezd alebo platov zúčtovaných zamestnancom na výplatu za kalendárny rok, ďalšieho prídelu a ďalších zdrojov. V § 7 tohto zákona je upravené použitie fondu. Podľa § 7 ods. 1 zamestnávateľ poskytne z fondu okrem iného aj príspevok na stravovanie zamestnancov nad rozsah stanovený osobitnými predpismi, v podmienkach štátnej správy nad rozsah zákona o štátnej službe a Zákonníka práce.
Výšku príspevku na stravovanie určí zamestnávateľ v kolektívnej zmluv