Nová štúdia vedcov z americkej University of Maryland zdôrazňuje význam interdisciplinárnej spolupráce pri znižovaní celosvetového plytvania potravinami v dôsledku nesprávneho označovania dátumu spotreby potravín. Štúdia o potrebe interdisciplinárneho výskumu bola uverejnená v odbornom periodiku Food Control.
Minimalizácia plytvania potravinami je v popredí práve teraz počas globálnej pandémie COVID-19. Verejnosť sa v súčasnosti totiž obáva potenciálnych dôsledkov pandémie na potravinový dodávateľský reťazec. Ale ešte pred pandémiou ochorenia COVID-19, vzhľadom na obavy z rýchlo rastúcej populácie a možnosti hladomoru v rôznych častiach sveta, Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (Food and Agriculture Organization, FAO) vydala globálnu výzvu na nulovú toleranciu plytvania potravinami.
Zmätok v označovaní dátumu spotreby