Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR na obnovenie verejných budov

Kategória: Aktuality

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR a Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vyhlasujú novú výzvu z Plánu obnovy a odolnosti SR, prostredníctvom ktorej budú môcť verejné budovy vo vlastníctve či správe štátu alebo samospráv využiť podporu pre rýchlo realizovateľné energetické opatrenia na zníženie spotreby.

O pomoc môžu požiadať prostredníctvom informačného systému Plánu obnovy a odolnosti SR – ISPO subjekty štátnej správy, územnej samosprávy a ostatné subjekty verejnej správy. Predmetom jednej žiadosti o príspevok môže byť viacero verejných budov.

Minimálna výška príspevku je 100-tisíc eur, maximálny príspevok bude závisieť od celkovej podlahovej plochy budovy a rozsahu realizovaných opatrení.

K žiadosti je potrebné zo strany žiadateľov priložiť dokumentáciu, zmluvný vzťah s dodávateľom a potvrdenie o výmere podlahovej plochy budovy, od ktorej sa následne odvíja spomínaná maximálna miera pomoci. 

Sprostredkovateľom výzvy je Slovenská inovačná a energetická agentúra v zriaďovateľskej pôsobnosti MH SR, ktorá bude žiadosti prijímať od 19. augusta 2024. Opatrenia v budovách musia byť zrealizované do konca júna budúceho roka, t. j. 2025.

Kompletné znenie výzvy spolu so všetkými prílohami: Výzva zameraná na rýchlo realizovateľné opatrenia za účelom zvýšenia energetickej efektívnosti verejných budov.

Zdroj: Ministerstvo hospodárstva SR


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.