Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Prijímanie žiadostí o príspevok na zníženie spotreby energie vo verejných budovách je spustené

Kategória: Aktuality

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR spustila prijímanie žiadostí o príspevok na energetické opatrenia pre verejné budovy.  

O príspevok môžu prostredníctvom informačného systému Plánu obnovy a odolnosti SR – ISPO  požiadať obecné, mestské, okresné úrady, vyššie územné celky, ale aj ministerstvá, súdy, polícia či armáda na verejné budovy, ktoré majú vo svojom vlastníctve alebo v správe. Predmetom jednej žiadosti o príspevok môže byť viacero verejných budov.

Minimálna výška príspevku je 100 000 eur. Maximálna výška príspevku bude závisieť od celkovej podlahovej plochy budovy a rozsahu realizovaných opatrení.

Úspešní žiadatelia musia opatrenia v budovách zrealizovať do konca júna 2025. O príspevok však môžu žiadať aj tí, ktorí opatrenia vo verejných budovách už zrealizovali, ak ich vecná realizácia sa začala 1. februára 2022 a neskôr.

Výzva bude uzavretá 13. septembra 2024, t. j. žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu bude možné predkladať do 13. septembra 2024 do 23:59:59 hod. Po uvedenom termíne nebude možné predkladať žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu v rámci tejto výzvy.

Celé znenie výzvy nájdete na stránke Ministerstva hospodárstva SR.

Zdroj: MH SR


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.