Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Výzva na podporu športu a cykloturistiky v regiónoch

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Peniaze z výzvy sú určené na aktivity týkajúce sa rekonštrukcie a výstavby ihrísk, viacúčelových športových areálov a športových a telovýchovných objektov či rekonštrukcie a tvorbu športovo oddychových zón. Možno ich použiť aj na rekonštrukcie a výstavby športovej infraštruktúry a rekreačných cyklotrás slúžiacich pre verejnosť v súlade s Plánom udržateľnej mobility, revitalizácie regionálnej športovej infraštruktúry a rekreačných cyklotrás s cieľom aktívneho trávenia voľného času.

Oprávneným územím je územie menej rozvinutého regiónu, teda územie celej SR s výnimkou Bratislavského kraja.

O peniaze z výzvy môžu žiadať:

  • obce, mestá, mestské časti, združenia obcí, záujmové združenie právnických osôb s výlučnou účasťou obcí,
  • vyššie územné celky, rozpočtové alebo príspevkové organizácie, ktorých zriaďovateľom je vyšší územný celok alebo mesto, mestská časť, prípadne obec,
  • verejné vysoké školy, registrované cirkvi či náboženské spoločnosti, ako aj  školy a školské zariadenia zriadené registrovanými cirkvami alebo náboženskými spoločnosťami,
  • regionálne úrady školskej správy ako zriaďovatelia základných, spojených a stredných škôl, mimovládne organizácie či krajské a oblastné organizácie cestovného ruchu.

Druhá výzva je zameraná na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na  podporu zručností pre posilnenie konkurencieschopnosti a hospodárskeho rastu a budovanie kapacít pre RIS3, teda Stratégie inteligentnej špecializácie. Cieľom výzvy je príprava vysoko kvalifikovanej pracovnej sily v oblastiach, kde má región najväčší potenciál rozvíjať sa prostredníctvom výskumu, inovácií a technológií.

Oprávneným územím je územie je celé územie SR a oprávnenými žiadateľmi na účel tejto výzvy sú stredné odborné školy  a ich zriaďovatelia a stredné športové školy  a ich zriaďovatelia.

V rámci výzvy môžu byť podporené aktivity ako  realizácia praktického vyučovania žiakov v doménach RIS3, teda napríklad zlepšenie infraštruktúry stredných škôl, simulačných centier prostredníctvom stavebných úprav, rekonštrukcie existujúcich a výstavby nových vonkajších a vnútorných priestorov, objektov pre potreby prepájania teoretického a praktického vzdelávania v doménach RIS3 a ďalšie.

Viac informácií o výzve nájdete na oficiálnej stránke verejnej správy SR - ITMS21+.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.