Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Vláda schválila bezpečnostný projekt pre školy s kamerovými systémami

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Analýza verejných objektov identifikovala školy ako prioritu pre zvýšenú kontrolu a ochranu. V najbližších mesiacoch bude na troch vybraných školách spustený pilotný projekt inštalácie kamerových systémov.

Cieľom týchto systémov je zlepšiť kontrolu prístupu do školských budov a monitorovať pohyb osôb v ich okolí. Kamerové systémy pomôžu znížiť riziko neoprávneného vstupu a umožnia rýchlu reakciu v prípade bezpečnostného incidentu. Každá škola bude vybavená kamerami v súlade s legislatívou o ochrane osobných údajov.

Systém, ktorý bude využívať rozpoznávanie tvárí, bude prístupný aj polícii. Minister vnútra vysvetlil, že kamerové systémy budú vybavené umelou inteligenciou na identifikáciu rizikového správania a hlásenia budú posielané iba v prípade potreby.

Projekt, ktorý je v spolupráci s bezpečnostnými expertmi a školami, plánuje optimálne umiestnenie kamier bez narušenia súkromia. Projekt bude financovaný z fondov EÚ.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=vlada-schvalila-koncepciu-posilnenia-bezpecnosti-skol-prostrednictvom-instalacie-kamerovych-systemov


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.