Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Štát preplatí samosprávam výdavky na záchranné práce počas mimoriadnych situácií

Kategória: Aktuality Autor/i: readakcia

Vyčlenenie finančných prostriedkov schválila vláda.

Konkrétne ide o preplatenie výdavkov za záchranné práce počas siedmich mimoriadnych situácií v celkovej sume 105 654 eur. Ďalších 4500 eur poputuje obyvateľom obce Krajná Bystrá, kde požiar zasiahol bytový dom. 

V obci Dolné Semerovce (Levický okres), kde pre zosuv pôdy pretrváva mimoriadna situácia od konca minulého roka, vláda uvoľnila vyše 48 000 eur. Zosuv pôdy v Žilinskom okrese bude pokrytý sumou 4700 eur. Obce Výborná a Vydrník dostanú spolu vyše 3000 eur na pokrytie nákladov spojených s požiarom.

Z okresu Tvrdošín žiadali o pomoc pre obce Brezovica a Tvrdošín, ktoré zasiahla veterná smršť – na záchranné práce poputuje viac ako 47 000 eur. V okrese Liptovský Mikuláš bola v marci vyhlásená mimoriadna situácia pre výskyt medveďa hnedého, na čo štát preplatí 893 eur.

Finančné prostriedky sa navrhujú uvoľniť z kapitoly Všeobecná pokladničná správa, pričom sa odporúča ich poukázať do rozpočtovej kapitoly Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a následne zabezpečiť ich presun do rozpočtov dotknutých subjektov podľa verifikácie výdavkov.

Zdroj: ZMOS


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.